”Tordyveln flyger i skymningen” blir tv-serie

Maria Gripe skrev "Tordyveln flyger i skymningen" direkt för radio 1978. Foto: Owe Sjöblom / SvD / TT

SVT gör tv-serie av Maria Gripes klassiker Tordyveln flyger i skymningen.

– Det här är ju en klassiker som faktiskt aldrig har filmatiserats, så jag är så himla glad att vi ska göra det här, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT.

Tordyveln flyger i skymningen skrevs 1978 först som en radioteater av Maria Gripe och Kay Pollack och gavs ut i bokform 1980. Tv-serien görs med förhoppningen att introducera Gripes verk för en ny generation.

Inspelningarna startar nästa sommar och planerad premiär i SVT är 2024. För regi står norrmannen Atle Knudsen, som bland annat prisats för tv-serien ”Vaffelhjerte”. Vilka som spelar huvudrollerna är ännu inte klart.

Maria Gripe gick bort 2007.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,