Karin Modéen debuterar med roman i flygmiljö

Karin Modéen. Foto: Göran Ekeberg

I samband med att min första roman släpptes nu i maj intervjuades jag av UNT. Journalisten inledde reportaget med: ”Hennes cv är brokig som en sommaräng”, vilket stämmer rätt väl.

Jag har arbetat med en mängd saker hittills i mitt yrkesliv, däribland vice vd, CFO, pilot, flygvärdinna, egenföretagare, föreläsare och lärare på flyggymnasium. Då och då har jag återvänt till vad min svensklärare på högstadiet sade: att jag borde skriva böcker. Idag råkar han själv vara en mycket etablerad författare och jag vände mig till honom för råd. ”Självklart ska du skriva!” blev hans omedelbara svar.

Jag skrev mitt första bokmanus, Luftvärdighet, och lät det utspela sig i flygbranschen där jag själv tillbringat mycket tid. Platser jag känner mig hemma med är Stockholm, Uppsala och Hälsingland, som utgör plattformen för berättelsen. Nu är boken utgiven på Lava Förlag och jag är djupt inne i nästa manus. Skrivandet skiljer sig från allt annat jag gjort och jag vill oerhört gärna ägna mer tid åt det.

Luftvärdighet

Luftvärdighet

Under ett års tid har Vera vägrat att se sig i spegeln. Hur skulle hon kunna möta sin egen blick efter det som hänt? Hon har isolerat sig i sin och Axels lägenhet, där hon tillbringar dagarna med att stirra i väggen och låta tiden gå. Kanske hade det fortsatt så om inte det där knöliga kuvertet ramlat in genom brevinkastet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,