Ikväll sändes finalen i tv-programmet Sveriges Mästerkock 2022 och vinnaren avslöjades: Adam Thulin. Som vanligt har denne fått göra en egen kokbok – Ett bord, flera smaker – som släpps imorgon 7 april.
– Att vinna Sveriges mästerkock är sådant som man bara ser på TV, och nu hände det mig! Att dessutom få göra en kokbok har varit en fantastiskt kreativ resa. Den viktigaste egenskapen för att utvecklas i köket tror jag är att testa sig fram, experimentera och våga misslyckas, säger Adam Thulin.
Möt författarna som är mästare på Cliffhangers – i Boktugg Spänning!
Precis som tidigare är det Bonnier Fakta som ger ut vinnarens kokbok i Sveriges Mästerkock. Och som vanligt ligger boken redo i Bokinfo – utan titel och vinnarens namn. Direkt när finalen sänts så uppdateras informationen och omslag laddas upp.
I år blev det Adam Thulin som gett ut kokboken Ett bord, flera smaker som går att köpa från och med imorgon i fysisk bokhandel och att ladda ner som ebok (pdf). Grundtanken med Adams kokbok Ett bord, flera smaker är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Boken innehåller recept på mellanrätter som serveras ”family style”, med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige.
Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022. Adam gillar mat som är enkel att tillaga, smakar mycket och har en tvist. På sin Instagram @adamthulin delar han med sig av sin filosofi kring matlagning.
Här hittar du alla vinnare i Sveriges Mästerkock 2011-2021 – och deras vinnarböcker. Förra året vann Christin Kashou och gav ut boken Mina asiatiska favoritrecept.
Här är vinnarens kokbok – Sveriges Mästerkock 2022
Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges mästerkock 2022
Författare | |
---|---|
Medverkande |
Pernilla Qvist (Formgivare)
Frida Wismar (Fotograf)
|
Förlag | Bonnier Fakta |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 103 |
Vikt | 578 gr |
Utgiven | 2022-04-07 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789178873845 |
”Grundtanken med min kokbok är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Jag gillar att ställa fram en massa olika fat på bordet och sedan får man välja vad man vill lägga upp på sin tallrik. Det skapar en bra atmosfär runt bordet. Andra viktiga punkter för mig och min matlagning är att:
• det ska vara enkelt (de flesta recept har färre än tio ingredienser)
• det ska vara prestigelöst (vill du ta en genväg – fine, det kan bli jättegott ändå!)
• det ska vara lättillgängligt (alla råvaror går att köpa i Katrineholm så du kan säkert också hitta dem!).
Så kom jag fram till Ett bord, flera smaker, en kokbok med recept på mellanrätter som serveras ”family style”. Med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige. Hoppas ni hittar något ni gillar!”
Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022.
(fakta om boken kommer att uppdateras under kvällen när förlaget lägger upp vinnarens namn och beskrivning, men det går redan att förboka boken hos nätbokhandlarna)
Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!