Bok om landsbygd har bild från stadsdel i Göteborg på omslaget

Förläggaren Andreas Johansson Heinö tycker att omslagsbilden från en stadsmiljö i Göteborg ger rätt känsla för boken om landsbygdens problem. Arkivbild: Anders Wiklund/TT. Montage: Boktugg.

En reportagebok om den svenska landsbygdens problem har fått ett oväntat omslag. Där finns en bild från stadsdelen Tolered på Hisingen i Göteborg, inte långt från Biskopsgården.

– Jag beklagar givetvis djupt om någon tagit allvarlig skada av detta, säger förläggaren Andreas Johansson Heinö till Göteborgs-Posten.

Boken heter Tåget stannar inte här längre, med undertiteln “En berättelse om Sverige utanför storstäderna”. Författare är Edvard Hollertz.

Men från Tolered tar det bara en kvart med buss till Brunnsparken mitt i Göteborg. Bussarna går var tionde minut, eller oftare, på dagtid vardagar.

Andreas Johansson Heinö, som själv bor på Hisingen, är dock nöjd med omslagsbilden. Han tycker att den ger rätt känsla.

“Det finns givetvis inget krav på autenticitet när det gäller omslag. Det är exempelvis inte den riktiga djävulen som är på omslaget till Iron Maidens skiva ’The number of the beast’”, skriver Johansson Heinö i ett sms till GP.

Boken ges ut på Timbro förlag.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Sten Velander med en ny humoristisk spänningsroman

Henry har accepterat att tiden som bårhusansvarig är över. Rastlösheten är påtaglig och han är redo för nya utmaningar i livet. Att hantera döda känns som en trygghet och då är valet av sysselsättning självklart.