Matprofilen Mia Öhrn väljer att bli anställd och börjar i januari som ny förläggare på Bonnier Fakta, ett av Sveriges ledande bokförlag för illustrerad utgivning.
– Den här nya rollen på Bonnier Fakta känns så otroligt inspirerande och kul. Att allt jag gjort under 20 år av bokutgivning ska kanaliseras till ett jobb som förläggare där jag får fortsätta arbeta med mat, dryck och fakta ska bli otroligt spännande. Jag ser så mycket fram emot att jobba med många av de kunniga och kreativa vänner jag har i branschen, och att få fortsätta utveckla Bonnier Faktas imponerande utgivning tillsammans med mina nya kollegor, säger Mia Öhrn i ett pressmeddelande.
Mia Öhrn kommer närmast från egen verksamhet där hon skriver om trender och nyheter inom restaurangvärlden för White Guide, håller bakkurser och driver en matstudio. Dessförinnan har hon gjort allt från att arbeta som konditor och driva bokförlag till att bygga chokladslott och skapa recept för böcker och tidningar. Men nu väljer hon alltså att bli anställd och tillträder sin nya tjänst 10 januari 2022.
– Bonnier Fakta har en fortsatt mycket stark utgivning och vi ser en ökad efterfrågan på illustrerade böcker. Nu ökar vi takten ytterligare och är väldigt glada över att få Mia som kollega. Med sin gedigna erfarenhet och sitt breda kontaktnät blir hon ett starkt tillskott för förlaget, säger Annie Kabala, tf förlagschef.
Mia Öhrn står bakom ett tjugotal egna titlar inom bakning och brinner för att skapa lättförståeliga och inspirerande böcker. Hon har arbetat med många olika förlag och hennes första bok på Bonnier Fakta gavs ut 2017. I augusti 2021 kom ett nytryck av hennes bok Franska bakverk från 2013 på Natur & Kultur. För två år sedan släpptes Kakburken : hela Sveriges bästa bakverk på Pug Förlag och däremellan Baka kakor – Med tydliga steg-för-steg-bilder / Lättläst (LL-förlaget).