Jan Guillou skriver på ny Hamilton-bok: ”Ett pensionärsäventyr”

Journalisten och författaren Jan Guillou jobbar på en ny bok om agenten Hamilton. Arkivbild: Naina Helén Jåma/TT.

Jan Guillou arbetar just nu med det sista kapitlet i en kommande ”Hamilton”-bok, som han kallar för ”ett pensionärsäventyr”, skriver Aftonbladet.

– Hamilton har just genomgått en höftledsoperation, så han går omkring med krycka, och Erik Ponti har opererat ryggen och haltar omkring med käpp, säger författaren till tidningen.

Boken blir den elfte i serien om superagenten, men enligt Guillou ska den snarare räknas som en fristående del.

– Jag skriver i en annan stil som jag aldrig har provat på tidigare, med en annan teknik och det här är en pensionärsbok.

Boken, Den som dödade helvetets änglar, är planerad att släppas i januari nästa år. Den 77-årige författaren stänger heller inte dörren för att det kan komma fler böcker om pensionärsduon framöver.

Boktuggs fotnot: Jan Guillous senast utgivna roman är Slutet på historien som satte punkt för den tio böcker långa serien Det stora århundradet. Just nu är han aktuell med Att skriva i onda tider : skriftställning 2005-2021 som släpptes i början av september där han återigen samlat sina kolumner från Aftonbladet.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,