Böcker, musik och konst på Höganäs Summer Book Festival

Här, i den gamla fabrikslokalen Blå hallen, kommer Höganäs Summer Book Festival att hålla hus i helgen. Foto: Liselotte Fritz

Nu till helgen 17–18 september 2021 är det premiär för bok- och musikfesten Höganäs Summer Book Festival i Blå hallen i Höganäs.

Sommaren må vara över för i år, men i Höganäs tänker man trotsa hösten och genomföra litteraturfestivalen Höganäs Summer Book Festival (som egentligen var planerad till augusti men sköts fram med anledning av pandemin).

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

Programmet innehåller runt 40 programpunkter och har ett visst fokus på Island med flera isländska författare på plats. Ett urval ur programmet:

• Den isländska författaren Einar Kárason och översättaren John Swedenmark tilldelades Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2020 för romanen Stormfåglar. I Höganäs tar de emot priset och samtalar med Victor Malm, litteraturkritiker på Expressen.

• Medverkar gör även Andri Snær Magnason, en av Islands mest framträdande kulturikoner, presidentkandidat 2016 och nu aktuell med den uppmärksammade boken Om tiden och vattnet om klimatkrisen.

• Från Island kommer också en av den isländska poesiscenens klarast lysande stjärnor: Ásta Fanney Sigurdardóttir, som också är en del av elektropoptrion aiYa.

• Marie Lundström, från Lundströms bokradio i P1, berättar om romandebuten med Sanningens kalas.

• Ewa Fröling samtalar med Åsa Moberg om sin prisade bok Moder Liv – en bok om att befinna sig cancerlandet men också om barndomen, moderskapet och den långa karriären.

• Poesi/spoken-wordkväll med några av Sveriges mest intressanta poeter: Marie Lundquist, Malte Persson, Niklas Mesaros, EliSophie Andrée och My Roman Fagerlind.

• Skådespelaren Stefan Sauk är av våra flitigaste inläsare av ljudböcker berättar om hur mycket tid och passion han lägger ner på sina inläsningar.

• Journalisten Elaf Ali som har skrivit boken Vem har sagt något om kärlek? Att bryta sig fri från hedersförtryck.

• Boken om nöjesetablissemanget The Tivolis historia, The Book skriven av Åke Högman släpps i september. Musikern Staffan Hellstrand, som finns med i boken, berättar mer på Restaurangscenen och har förstås med sig gitarren.

• Bokförlaget Bra Böcker och dess grundare Rolf Janson som skapade litterär historia såväl nationellt som i Höganäs hyllas med en utställning.

• Boktuggs chefredaktör Sölve Dahlgren pratar om egenutgivning idag och i framtiden.

Festivalen kommer att ha tre scener och besökarna kommer att kunna ta del av författarsamtal, musikframträdanden, workshops, utställningar med montrar, bokbord och konst, samt mat och dryck.

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Lucas Lund deckardebuterar med ”Morden på Park Lane”

”Morden på Park Lane” är en berättelse som riktar sig främst till dig som gillar spänning och mordgåtor, här i brittisk miljö.

Den förmögne Angus MacFergus bor i ett stort hus i centrala London tillsammans med sin syster,