Svenska kyrkan efterlyser nya psalmer – ska förnya psalmbok

ny psalmbok
Svenska kyrkan ska omarbeta sin psalmbok. Arkivbild: Gorm Kallestad/NTB/TT.

Den som drömmer om att bli publicerad i psalmboken har nu chansen. Svenska kyrkans nuvarande psalmbok från 1986 ska omarbetas och förnyas.

Ett första steg blir att hämta in förslag på vilka psalmer som ska vara med i nästa psalmbok. Den 1 november öppnar Svenska kyrkan därför en digital brevlåda för alla som vill skicka in sina psalmförslag. Någon jättebrådska är det dock inte. Brevlådan håller öppet ett och ett halvt år, ända fram till och med nyårsafton 2022.

”Vi har redan sett att intresset är mycket stort, och det är viktigt att kunna garantera en säker hantering av alla bidrag som kommer in. Därför uppmanar vi alla att vänta med att skicka in bidrag tills psalminsamlingen officiellt startar”, säger Henrik Tobin, ordförande i arbetsgruppen Psalmboken – revision, i ett pressmeddelande.

Arbetet med den nya psalmboken väntas pågå under många år.

Några aktuella psalmböcker

Psalmboken

Psalmboken

  • Förlag: Verbum AB
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-02-26
  • ISBN: 9789152637838

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.