Pauline Riccius debuterar med roman om tvillingsystrar

Pauline Riccius debuterar som författare. Foto: Richard Ryan

”Ser ni vad jag ser?” frågar barnmorskan.

Sekunderna tickar medan jag tar in att det är två barn jag ser på ultraljudsskärmen. Tankarna snurrar. Vi har redan två döttrar.

”Jag tänker i alla fall inte köra omkring i någon buss”, är det enda jag får ur mig.

Där och då börjar en resa som fortfarande kan vara utmanande och samtidigt alldeles underbar.

Jag har arbetat på bokförlag i över tjugo år. Det ingen har vetat är att jag alltid har skrivit. När som helst kan jag drömma mig tillbaka till ön där vi hyr ett gammalt skärgårdshus varje sommar och där jag får tid att skriva. Det var där idén till Tvillingsystrarna föddes. Jag ville utforska den unika samhörigheten som jag fascinerats av hos mina egna tvillingar. En gemenskap som är så tajt att den kan bli exkluderande mot andra.

De flesta människor har ställts inför situationer där det inte blev som man tänkt sig. Ofta kan man i efterhand landa i att det blev bra ändå. Bara annorlunda. Efter tvillingbeskedet hos barnmorskan har det funnits många tillfällen för mig att öva på just detta. Sedan de föddes kör jag för övrigt runt i en sjusitsig minibuss. Det går bra det också.

Tvillingsystrarna

Tvillingsystrarna

Efter år av misslyckade försök att få barn får Monica och Magnus äntligen åka och hämta sin adoptivdotter i Thailand. Väl framme på barnhemmet i Bangkoks mest utbredda slumområde, visar det sig att deras barn har en tvillingsyster.

Linn och Liv växer upp i 1980-talets Västervik. Trots att de inte känner till något annat får de höra att de är fel och annorlunda. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Sten Velander med en ny humoristisk spänningsroman

Henry har accepterat att tiden som bårhusansvarig är över. Rastlösheten är påtaglig och han är redo för nya utmaningar i livet. Att hantera döda känns som en trygghet och då är valet av sysselsättning självklart.