Virve Hedenborg debuterar med modern vildmarksroman för unga

Virve Hedenborg. Foto: Fredrick Francke

När jag var barn älskade jag böcker fulla av dimmiga hedar, osaliga andar, tidsresor och tavlor som egentligen var fönster till andra världar, så när jag skrev mina första barnboksmanus var det givna teman. Men inget förlag nappade.

Då tänkte jag på andra böcker som gjort stort intryck, som Den långa vägen hem och Barnen från Frostmofjället. Jag ville skriva en bok om barn som klarar sig i ett äventyr genom att lita till sig själva och sina kunskaper. Så jag skrev Skärgårdsstorm. En bok som också handlar om gryende vänskap.

Jag har jobbat som journalist i över tjugo år. Det är ett spännande och roligt jobb, men jag hade sällan ork över till att skriva annat än artiklar. För några år sedan sadlade jag om till analytiker vid polisen. Det har gett mig lusten att läsa och skriva skönlitterärt tillbaka. 

Jag har tänkt att jag ska leta upp mina gamla skrivböcker från skolan. Kanske kan jag återanvända någonting? Men först ska Skärgårdsstorm släppas, och så ska jag skriva klart uppföljaren.

Skärgårdsstorm

Skärgårdsstorm

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter