Malin och Cilla tänker skildra sin författarresa till utgivning i ny podd

Skriverier med Malin och Cilla är podden där två debuterande författare resonerar kring frågorna som uppstår i skrivandets värld.

Alla ska ha en podcast. Eller kanske alla ska ha ett rum i Clubhouse trots att nästan ingen har tillgång till appen? Malin Lundskog och Cecilia Andersson är två debuterande författare som startat podd.

Varje vecka startas minst en ny podcast i bokbranschen. Vi får hela tiden tips om gamla och nystartade poddar som handlar om skrivande, böcker och ibland branschen. Vi har själva tänkt starta Boktugg-podden, men inte kommit till skott.

Stödprenumeration. Boktugg Mini (från 10,42 kr/mån) ger tillgång till vissa premiumartiklar.


Ny podd om skrivande

Bland alla mejl kom ett från Malin Lundskog (Källö Knippla) och Cecilia Andersson (Eksjö) som har startat en ny podcast ”som ser till att Bohusläns klippor får umgås med skogen i Småland”.

Skriverier med Malin och Cilla är podden där två debuterande författare resonerar kring frågorna som uppstår i skrivandets värld.

  • Cilla skriver spänningsroman som utspelar sig i Västervik där kvinna i medelåldern möter ”fel” man som utnyttjar hennes sårbarhet. Sova med fienden goes ostkusten. En tredjedel av uppföljaren finns redan klar.
  • Malins bok är en relationsroman om två vuxna döttrar och deras Håkan Hellström-sjungande mamma och vad som händer när vi inte pratar. När vi inte pratar med varandra och när vi inte pratar om sådant man inte pratar om … 

Nytt avsnitt varannan vecka

Till att börja med, när kommer debutromanerna?
– Våra utgivningar är planerade till hösten 2021.

Hur ofta tänker ni släppa nya avsnitt och vad har ni tänkt prata om?
– Det kommer nya avsnitt varannan vecka och vi kommer självklart resonera om vår resa till färdig bok. Vilka steg vi tar, vilka beslut vi behöver ta och vi vill ge våra lyssnare en inblick i våra roller som författare men också ur ett företagarperspektiv. Trots allt är boken en produkt som vi så småningom vill ska nå och underhålla många läsare, säger de båda och tillägger:

– Mycket fokus kommer också ligga på själva skrivandet, var idéerna kommer ifrån, lärdomar på vägen och om man får fråga om vad som helst när det kommer till research för böckerna. Men det kommer även dyka upp gäster i form av andra författare, bokhandlare och svenskalärare. I varje avsnitt resonerar vi också om vad vi läser för tillfället.

Ni har båda valt hybridförlag?
– Ja, Malin landade hos Ekström & Garay och Cilla håller som bäst på att signa med Visto Förlag. Självklart har vi också provat ”lyckan” hos traditionella förlag, medvetna om deras begränsade möjligheter för debutanter.

För Cilla, som valde mellan egenutgivning och hybridförlag, var det de upphandlade tryckkostnaderna och projektledningen som avgjorde valet till hybridförlagets förmån.

– Eftersom vi är båda två aktiva som frilansare inom hälsa respektive marknadsföring inser vi fördelarna med att ta hjälp av professionella samarbetspartners istället för att lägga tiden på att leta all information själva.

Vilka skrivarpoddar lyssnar ni själva på?
– FörfattarpoddenSkrivarpoddenWriting ExcusesPodden SkrivvvännerDebutera eller dö är några poddar vi lyssnar på och rekommenderar.

Ytterligare ett tips Boktugg fått i veckan: Folkets hörna som är en podcast om den skrivande praktiken där Emilia Palmén och Agnes Stenqvist samtalar med författare som tidigare medverkat på skrivscenen Folkets hörna.

Fotnot: Denna artikel är hämtad ur Boktuggs nyhetsbrev som utkommer måndag och fredag. En del artiklar stannar i nyhetsbrevet så om du inte vill missa något … prenumerera (gratis) nu!

Stödprenumeration. Boktugg Mini (från 10,42 kr/mån) ger tillgång till vissa premiumartiklar.


Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.