Här är tio författare som kan få Norrlands litteraturpris 2021

Elin Anna Labba
Augustpristagaren Elin Anna Labba kan få även Norrlands litteraturpris. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Norrlands litteraturpris 2021 delas ut i sommar. Nu har juryn valt ut totalt tio ”finalister” i två klasser som kan vinna.

Förra årets bästa bok med norrländsk koppling finns enligt juryn för Norrlands litteraturpris bland följande fem böcker: Så höjer sig landet av Svante Bäckström, Där ingen längre bor av Nils Louis Fredriksson, Herrarna satte oss hit av Elin Anna Labba, På kyrkogården i södra Lappland av Börje Lindström eller Jag ser allt du gör av Annika Norlin.

Priset delas ut även till en barn- och ungdomsförfattare och årets nominerade titlar är: Den gråtande dockan av Bengt Pohjanen, Väktarinnan av Åsa Rosén, Alltid hejdå av Alma Thörn, Isresan av Thomas Tidholm och Anna Clara Tidholm och Sticker av Sara Wikman.

Norrlands litteraturpris är på 10 000 kronor och delas ut av Norrländska litteratursällskapet och Författarcentrum Norr i sommar. Exakt datum är ännu ej bestämt.

Förra året gick Norrlands litteraturpris till Pernilla Berglund och Linda Jones.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,