Per Morberg har nyligen släppt sin tionde kokbok på Bonnier Fakta och med detta har hans böcker sålt i över 1 miljon exemplar i Sverige.
– När jag kom till Bonnier Fakta för 10 år sedan och sa att jag skulle sälja 100 000 ex skrattade försäljningschefen åt mig och förklarade hur bokbranschen fungerade. Då förklarade jag hur Per Morberg fungerar, säger Per i ett pressmeddelande.
Över en miljon sålda kokböcker betyder att vart femte hem i landet har en av Per Morbergs kokböcker i köket. Sedan den första kokboken kom ut 2009 har Per Morberg delat med sig av sin unika syn på mat, råvaror och kokkonsten och därigenom skapat sig en helt egen plats i mat-Sverige.
– Per står för en matlagning som är enkel, tydlig och genuin. Men sen är det något mer. Det är som att smaken och känslan för den goda maten sitter i händerna på honom, eller faktiskt hela kroppen. Det tror jag alla känner som sett Per laga mat. Det är okonstlat och direkt. Per är helt enkelt Per. Och däri ligger kraften i hans författarskap. Han är helt unik, säger Martin Ransgart, förläggare till Pers böcker.
Med sin nya bok Morberg Bakfickan vill Per Morberg bjuda på rak och enkel mat som man kan hitta på de matställen han gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet och puben.
– Som liten fick jag ofta följa med när mina föräldrar gick ut och åt på kvarterskrogar. Jag fascinerades av den speciella världen i världen som kallas restaurangvärlden och ville bli kock. Finrestaurangernas bakfickor blev min väg in i köket. Här fanns inga krav på slips och kavaj, menyn var kort och maten förstklassig, säger Per.
Morberg Bakfickan
- Förlag: Bonnier Fakta
- Format: Inbunden
- Språk: Svenska
- Utgiven: 2019-11-07
- ISBN: 9789178870370