Tre Norstedtsförfattare tog hem förstaplatser i kokboks-VM: Leif Mannerström, Britt-Marie Mattsson och Sara Begner. Flera andra prisades.
I helgen, 26–28 maj, avgjordes världens största kokbokspris, Gourmand World Cookbook Awards, i Yantai, Kina. Ett förlag som kunde glädjas på galan i år är Norstedts, med flest nomineringar av alla svenska förlag: åtta stycken. Av dessa åtta vann fem böcker pris, varav två titlar kom på förstaplats i sina respektive kategorier.
– Norstedts har genom åren fått en mängd nomineringar av Gourmand Awards, något vi är mycket stolta och glada över. Det är ett erkännande av att våra böcker uppskattas även i andra länder, säger Johanna Kullman, förläggare på Norstedts.
De prisade kokböckerna från Norstedts
Matens makt, Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson, första pris i kategorin Best Food Writing
Vår kokbok, Sara Begner, första pris i kategorin Best series
Lilla ego, Tom Sjöstedt och Daniel Räms, andra pris i kategorin Best Scandinavian
Pluras bästa, Plura Jonsson, tredje pris i kategorin Best Entertaining
Fermentera, Jenny Neikell, tredje pris i kategorin Best Single Subject
Läs också: Norrländsk cocktailbok tävlar i internationella Gourmand Awards och Fotografen Leif Milling tävlar i World Cook Book award.
Bilden: Förläggare Johanna Kullman vid prisutdelningen.