BokGym Mat och dryck i kombination, bok

BokGym Mat och dryck i kombination, bok
Serie Gleerups restaurang och livsmedel
Författare
Förlag Gleerups Utbildning AB
GenreMat och dryck
FormatSpiralbunden
SpråkSvenska
Antal sidor87
Vikt378 gr
Utgiven2023-04-01
SABQca
ISBN 9789198746785

Boken Mat och dryck i kombination vänder sig i första hand till elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i den svenska gymnasieskolan.

 

Boken detaljbehandlar alla centrala delarna i kursen Mat och dryck i kombination, såsom måltiden som helhetsupplevelse, hur maträtter och dryck kan kombineras, grundsmakerna och hur man skapar smakkombinationer, sinnenas betydelse vid mat- och dryckesprovningar, dukning och dekoration, kommunikationens och samverkans betydelse för intern service, vilket skapar goda förutsättningar för att eleven ska klara Skolverkets kunskapskrav.

 

I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som eleverna kontinuerligt kan arbeta med.

 

Boken kan med fördel användas i internutbildning för företag, eftergymnasiala utbildningar och av andra yrkesverksamma personer inom restaurang- och livsmedelsområdet.