BokGym Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, bok

BokGym Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, bok
Serie Gleerups restaurang och livsmedel
Författare
Förlag Gleerups Utbildning AB
GenreEkonomi
FormatSpiralbunden
SpråkSvenska
Antal sidor83
Vikt348 gr
Utgiven2022-01-01
SABQ
ISBN 9789198682748

Boken Branschkunskap inom restaurang och livsmedel vänder sig i första hand till elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i den svenska gymnasieskolan.

 

Boken detaljbehandlar alla centrala delarna i kursen Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, såsom yrkesområdets olika branscher, grundläggande arbetsuppgifter, metoder, material, utrustning, måltiden som helhet, alkoholens effekter, arbetsmiljö, rengöring och lagar, vilket skapar goda förutsättningar för att eleven ska klara Skolverkets kunskapskrav.

 

I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som eleverna kontinuerligt kan arbeta med.

 

Boken kan med fördel användas i internutbildning för företag, eftergymnasiala utbildningar och av andra yrkesverksamma personer inom restaurang- och livsmedelsområdet.