Malibu Farm Cookbook : fresh, local, organic
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Artimal Books |
Genre | Mat och dryck |
Format | Klotband |
Språk | Engelska |
Antal sidor | 304 |
Vikt | 1700 gr |
Utgiven | 2014-12-15 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789198204001 |
MÖT HELENE
Jag växte inte upp i Malibu. Jag växte inte ens växa upp i Amerika. Jag är född i Luleå, i norra Sverige nära den finska gränsen. Så långt bort från Malibu som du kan komma. Jag kom till Amerika som så många invandrare före mig med en enkel biljett och $ 500 på fickan och ett hjärta fullt av Amerikanska drömmen. Jag visste ingen när jag klev av planet och jag talade knappt engelska. Men jag har en enorm fördel : Min far var en afrikansk Amerikansk jazzmusiker som hade träffat min mamma under en turné i Sverige. Trots att han träffade min mamma lämnade han henne och mig bakom sig utan hjälp eller ekonomiskt stöd fick jag den "gyllene biljett " ett amerikansk pass vid födseln .
Eftersom min mor arbetade i restauranger som servitris ,så gjorde jag också det som väldigt ung. Jag lärde matlagning först från min mor och sedan från kockar i små enkla kök. Matlagning var inte på modet eller ens betraktas som en karriär för kvinnor på den tiden. När jag lämnade Sverige för Amerika , jag lämnade för att hitta större och bättre saker . Jag arbetade som modell och som grafisk formgivare men på något sätt ville jag tillbaka till köket och så var vägen till idag med min restaurang påbörjad. Jag kom hit med ingenting och slutade med allt .
Jag växte inte upp i Malibu. Jag växte inte ens växa upp i Amerika. Jag är född i Luleå, i norra Sverige nära den finska gränsen. Så långt bort från Malibu som du kan komma. Jag kom till Amerika som så många invandrare före mig med en enkel biljett och $ 500 på fickan och ett hjärta fullt av Amerikanska drömmen. Jag visste ingen när jag klev av planet och jag talade knappt engelska. Men jag har en enorm fördel : Min far var en afrikansk Amerikansk jazzmusiker som hade träffat min mamma under en turné i Sverige. Trots att han träffade min mamma lämnade han henne och mig bakom sig utan hjälp eller ekonomiskt stöd fick jag den "gyllene biljett " ett amerikansk pass vid födseln .
Eftersom min mor arbetade i restauranger som servitris ,så gjorde jag också det som väldigt ung. Jag lärde matlagning först från min mor och sedan från kockar i små enkla kök. Matlagning var inte på modet eller ens betraktas som en karriär för kvinnor på den tiden. När jag lämnade Sverige för Amerika , jag lämnade för att hitta större och bättre saker . Jag arbetade som modell och som grafisk formgivare men på något sätt ville jag tillbaka till köket och så var vägen till idag med min restaurang påbörjad. Jag kom hit med ingenting och slutade med allt .