Grappa : Italien på flaska
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | PianoForte Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 173 |
Vikt | 1096 gr |
Utgiven | 2008-08-12 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789197720618 |
Priser och utmärkelser:
1. Vid finalen på Olympia Theatre i London den 13 april 2008 vann Grappa - Italien på flaska guld och fick utmärkelsen Best drinkbook in the world 2007 (other than wine) som är en av kategorierna i gruppen böcker om dryck. Boken var en av de över 6.000 bidrag från 107 länder som anmäldes till tävlingen under 2007.
2.Grappa - Italien på flaska har valts till bästa bok i kategorin dryckeslitteratur av svenska Måltidsakademien. Boken var dessutom nominerad som en av sex titlar till bästa bok alla kategorier mat- och dryckeslitteratur av totalt 338 anmälda publikationer. Prisceremonin hölls i samband med Måltidslitteraturens dag i Grythyttan i lördags under ledning av Karsten Thurfjell - medlem i juryn - och ledamot Carl Jan Granqvist.
Juryns motivering: "Med en imponerande detaljrik kunskapsdel och inträngande resereportage från grappans doftande rike är detta ett pionjärarbete på internationell nivå."
Grappa - vad är det egentligen?
Ingen alkoholdryck är mer behäftad med fördomar än grappa. Det är inte konstigt. Bara en promille av all producerad starksprit är grappa - och överskådlig information om denna italienska kulturdryck är ungefär lika sällsynt. Under många år har stora böcker om öl, vin, cognac och whisky presenterats för världen, men inte en enda om grappa.
Inte förrän nu. "Grappa - Italien på flaska" är den första svenska boken om grappa - och den första stora internationella boken som tar ett övergripande grepp på grappa. (Den finns även i en engelskspråkig version "Grappa - Italy bottled".)
"Grappa - Italien på flaska" är två böcker i en. Den första är en komplett grappaskola från druvodling till grappaprovning med fakta om grappaframställning och destillering som aldrig publicerats tidigare. Den andra är en reseberättelse som tar läsaren med genom Italiens grapparegioner. Här får man möta grappamästare och bekanta sig med mindre berömda delar av Italien - men som har allt man kan förvänta sig av italiensk mat- och vinkultur plus lite mer. Den bästa grappan!
Boken avslutas med en förteckning över de allra flesta destillerierna i Italiens grapparegioner.
1. Vid finalen på Olympia Theatre i London den 13 april 2008 vann Grappa - Italien på flaska guld och fick utmärkelsen Best drinkbook in the world 2007 (other than wine) som är en av kategorierna i gruppen böcker om dryck. Boken var en av de över 6.000 bidrag från 107 länder som anmäldes till tävlingen under 2007.
2.Grappa - Italien på flaska har valts till bästa bok i kategorin dryckeslitteratur av svenska Måltidsakademien. Boken var dessutom nominerad som en av sex titlar till bästa bok alla kategorier mat- och dryckeslitteratur av totalt 338 anmälda publikationer. Prisceremonin hölls i samband med Måltidslitteraturens dag i Grythyttan i lördags under ledning av Karsten Thurfjell - medlem i juryn - och ledamot Carl Jan Granqvist.
Juryns motivering: "Med en imponerande detaljrik kunskapsdel och inträngande resereportage från grappans doftande rike är detta ett pionjärarbete på internationell nivå."
Grappa - vad är det egentligen?
Ingen alkoholdryck är mer behäftad med fördomar än grappa. Det är inte konstigt. Bara en promille av all producerad starksprit är grappa - och överskådlig information om denna italienska kulturdryck är ungefär lika sällsynt. Under många år har stora böcker om öl, vin, cognac och whisky presenterats för världen, men inte en enda om grappa.
Inte förrän nu. "Grappa - Italien på flaska" är den första svenska boken om grappa - och den första stora internationella boken som tar ett övergripande grepp på grappa. (Den finns även i en engelskspråkig version "Grappa - Italy bottled".)
"Grappa - Italien på flaska" är två böcker i en. Den första är en komplett grappaskola från druvodling till grappaprovning med fakta om grappaframställning och destillering som aldrig publicerats tidigare. Den andra är en reseberättelse som tar läsaren med genom Italiens grapparegioner. Här får man möta grappamästare och bekanta sig med mindre berömda delar av Italien - men som har allt man kan förvänta sig av italiensk mat- och vinkultur plus lite mer. Den bästa grappan!
Boken avslutas med en förteckning över de allra flesta destillerierna i Italiens grapparegioner.