Mina viner i Alsace
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Fotograf Kurt-Inge Eklund |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 164 |
Vikt | 1400 gr |
Utgiven | 2007-10-31 |
SAB | Qee |
ISBN | 9789197714402 |
Alsace är ett vackert vindistrikt och här produceras några av världens mest fantastiska vita viner. Jag har ett långt förhållande med Alsace och berättar om mina upplevelser och känslor för vinet, maten, människorna och byarna. I boken beskrivs 34 intressanta vingårdar, fem charmiga byar, fyra utsökta restauranger och två komfortabla hotell ur ett högst personligt perspektiv.
Jag gör det i huvudsak med min kamera, eftersom jag är fotograf, men berättar också i ord om möten med karismatiska profiler och berömdheter från vinvärlden. Bilderna beskriver Alsace från alla fyra årstiderna. Använd boken som en inspirationskälla för en resa eller som faktabok om vingårdarna.
Rikard Nilsson är en av våra bästa svenska kockar och en god vän till mig. Han har gjort fem spännande recept på rätter som passar till viner från Alsace. Muscat, Riesling , Pinot Gris, Gewurztraminer och Pinot Noir har matchats med mat med svenska förtecken.