Receptfritt : kockens bästa knep (för dig som inte har tid att gå restaurangskola)
Författare | |
---|---|
Förlag | Barking Dog Publishing |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 82 |
Vikt | 83 gr |
Utgiven | 2008-06-27 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789197609036 |
Receptfritt - kockens knep (för dig som inte har tid att gå restaurangskola) är ingen vanlig kokbok. Möjligen är den till och med unik - eftersom den inte innehåller några recept.
I stället intervjuar den matlagningsroade journalisten Joachim Stokstad kocken Per Gustafson - som bland annat var kökschef för restaurang Leijontornet i Gamla stan i Stockholm när den fick en stjärna i Guide Michelin - om hur han tänker och jobbar i köket. Resultatet är ett lättläst samtal som inspirerar och förhoppningsvis kan befria oss från receptslaveriet. Det är nämligen först då, menar Per, som matlagning blir riktigt rolig. När vi börjar lita mer till våra smaklökar än till kokböckerna. Per avslöjar knepen för att lyckas med allt från pizza till potatisgratäng och hur man får fisksoppan sådär restaurangsnygg.
Allt paketerat i korta, lättlästa kapitel.
I stället intervjuar den matlagningsroade journalisten Joachim Stokstad kocken Per Gustafson - som bland annat var kökschef för restaurang Leijontornet i Gamla stan i Stockholm när den fick en stjärna i Guide Michelin - om hur han tänker och jobbar i köket. Resultatet är ett lättläst samtal som inspirerar och förhoppningsvis kan befria oss från receptslaveriet. Det är nämligen först då, menar Per, som matlagning blir riktigt rolig. När vi börjar lita mer till våra smaklökar än till kokböckerna. Per avslöjar knepen för att lyckas med allt från pizza till potatisgratäng och hur man får fisksoppan sådär restaurangsnygg.
Allt paketerat i korta, lättlästa kapitel.