Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor271
Vikt1094 gr
Utgiven2023-09-21
SABQca
ISBN 9789189585591

Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023

Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld  

Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust.   

Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undangömda region blir inte bara människorna väldigt gamla, de håller sig också friska mycket länge. Vad är deras hemlighet?   

Den goda maten bjuder på Cilentos traditionella mat, både det som äts till vardags och det som sparas till fest. Med dessa enkla och aptitretande recept kan alla få uppleva den genuina Medelhavskosten. Komplett med den senaste forskningen som visar hur vi kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv.   

 

Henrik Ennart är vetenskapsjournalist på SvD och har under lång tid skrivit om mat och hälsa. Han har tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt rönt många framgångar med serien Happy food.  

Charlotte Fredriksson är yogalärare och hälsoföreläsare med lång erfarenhet av hur hälsa, mat och upplevelser kan skapa främjande livsstilsförändringar.