Vår tid är nu : Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965

Vår tid är nu : Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965
Författare
Medverkande
Förlag Stevali
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor220
Vikt820 gr
Utgiven2018-11-27
SABQca
ISBN 9789188639233
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

 Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.

I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.

Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.

Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.

Mycket nöje och smaklig måltid!

Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt.