Medelhavsbufféer
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Massolit Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 111 |
Vikt | 732 gr |
Utgiven | 2014-11-13 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789187785856 |
Bjud på medelhavsbuffé!
Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.
Välj bland ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länder runt det azurblå havet: Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där efter tycke och smak. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 1015 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Författaren och journalisten Tomas Tengby återkommer i böckerna. Denna gång berättar han om maträtterna, matkulturerna och hur allt hänger ihop genom historien. Läs om hur råvaror och smaker en gång har färdats kors och tvärs över Medelhavet i de gamla härskarnas kölvatten. Om hur det har suddat ut matgränserna mellan länderna. I dag kryddas maten i Spanien, Frankrike och Italien fortfarande av arabiska smaker. Pizzan är inte bara italiensk, och det är en hårfin skillnad mellan tapas, meze och antipasti.
Roland Persson har tagit de vackra bilderna.