Insjöfisk : recept och kulturhistoria
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Molin & Sorgenfrei Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 191 |
Vikt | 374 gr |
Utgiven | 2014-09-26 |
SAB | Qcaal |
ISBN | 9789187515095 |
Vi efterfrågar i allt större utsträckning närproducerad mat, men trots god tillgång på delikata insjöfiskar är det alltför sällan de hamnar på matbordet. Det är dags att återupptäcka dem. Detta är därför en kokbok om en väsentlig del av vårt gastronomiska kulturarv, som många nu förbiser för att istället äta importerad eller inte särskilt miljösmart odlad fisk. Vår kokbok är tänkt att tjäna som vägledning i köket, men vill också bidra med kulturhistoriska fakta om svensk insjöfisk och dess fångst- och tillredningshistoria. Gunilla Lindell är kultur- och matskribent som tidigare varit redaktör och författare till bland annat Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby (2010) och Till Livs med Linné (2007). Ingvar Svanberg är etnobiolog och folklivsforskare. Han har författat en lång rad uppskattade böcker om vårt förhållande till natur och kultur. Tillsammans har författarna tidigare gett ut boken Hjärtegott (2010).