Blå kokboken
Författare | |
---|---|
Förlag | Benzer Publishing |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 191 |
Vikt | 970 gr |
Utgiven | 2017-10-12 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789186455453 |
Blå kokboken är uppföljaren till succéböckerna Rosa kokboken I och II som släpptes hösten 2014 respektive 2015 av författaren och konstnären Anna Benson. 100 kr per bok gick till kampen mot cancer. Rosa kokböckerna vann juryns specialpris två år i rad på World Gourmand Awards. De tapetserade dessutom Sverige genom såväl löpsedlar som stortavlor vilket medförde till böckerna hittills har samlat in knappt 1,6 miljon kronor till förmån för Cancerfonden. Nu är målet högre. Denna gång är det Prostatacancerförbundet som är förmånstagare. Upplägget är detsamma som tidigare. Men med 12 välkända män som delar med sig av sina liv och framförallt sitt möte med cancer. En del berättar för första gången. Det kan vara självupplevt, eller så kan det ha drabbat en vän, förälder eller partner. För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar männen också med sig av sitt paradrecept och om sina tankar kring kost och hälsa. Samt hur man delar med sig av något så svårt. Blå kokboken säljs i begränsad upplaga och först till kvarn gäller. 100 kr per bok går till kampen mot cancer. 1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. Prostatacancer är Sveriges vanligaste sjukdom och cirka 10 000 män drabbas årligen. Prognosen säger att detta ökar. Medverkande Blå kokboken: Bert Karlsson, Börje Salming, David Hellenius, Edward Blom, Özz Nûjen, Gabriel Forss, Ingvar Oldsberg, Oscar Zia, Patrik Sjöberg, Per Elofsson, Ralf Edström och Stefan Sauk.