Fikadags : kaffebrödsrecept och kaffehistoria från Sverige, Norge o Danmark
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Warne Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 160 |
Vikt | 592 gr |
Utgiven | 2007-09-12 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789185597017 |
Lysande recension i Btj-häftet nr 22, november 2007:
"Elisabet Andréasson är etnolog med mycken kunskap och intresse för kaffekalas och kakor. Hon har här samlat en rad kaffebrödsrecept från Sverige, Norge och Danmark. Kakrecepten är alla väl beprövade och traditionstyngda, men trots det enkla och okomplicerade att baka. Ytterligare plus är att flera av ingredienserna kommer igen har man bara ägg, socker, mjöl, smör och kanske lite mandelmassa hemma, finns det en hel del goda kaffebröd att välja mellan. Upplägget är mycket pedagogiskt, även en mycket ovan kakbagare bör kunna klara av att svänga ihop en Fyrstekaka från Norge. Interfolierat med de läckra bilderna och recepten finns små texter om sådant som kaffedrickning på fat och råd om hur en rulltårta rullas bäst. En i alla meningar söt liten bok om våra och våra grannländers mest omtyckta småkakor och kaffebröd som nog faller kakälskare i alla åldrar på läppen."
(Katrine Hamori)