Blåbär : minnen, mat och smak
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Balkong Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 204 |
Vikt | 1009 gr |
Utgiven | 2008-06-03 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789185581177 |
Blåbär betyder många skogsäventyr med termosar, mygg och målmedveten envishet. Blåbär är fläckar, sötma och skvaller men också bär med en spännande historia. Idag efterfrågas blåbären som aldrig förr och de anses vara ett av våra nyttigaste livsmedel. Tänk alla fingrar som hängivet plockat loss de små bären från buskarna. Vi minns dem som barndom, sagor och smak av sommar.
Etnologerna Anette Rattfelt och Simen Lunøe Pihl har skrivit en lättläst och innehållsrik bok om folk och blåbär. Drygt 100 recept kompletterar berättelserna. Boken är rikt illustrerad av Peter Nyblom och Anette Rattfelt.