Mat att äta minst en gång i livet
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ordalaget Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 144 |
Vikt | 787 gr |
Utgiven | 2010-03-23 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789185465774 |
"En given julklappsbok för den som är matinresserad."
Dalabygden
ÅRETS BÄSTA KOKBOK 2010 i kategorin vardagsmat, allt enligt Måltidsakademien i Grythyttan.
"En av årets allra bästa måltidsböcker kan jag nästan lova! Läs och laga" Jens Linder, Dagens Nyheter
"En rolig idé som förvaltats till en ljuvlig bok. Här går till exempel pilgrimsmussla, murklor, smultron, mörk choklad, filbunke, surströmming och sniglar samma härliga behandling till mötes: en kort text om varan där du får lära dig något extra samt ett lyxigt recept till. Utmärkt att ge bort." Elle Mat&Vin
Årets vackraste kokbok! Fylld av oemotståndliga smaker, spännande historia och fantastiska foton. Följ med på ett (smak)äventyr utöver det vanliga, till smaker du inte villa missa!
Boken innehåller 60 kulinariska höjdpunkter: svenska havskräftor, granatäpple, pata negra, tryffel, hjortron, färska fikon, rostade kastanjer, Kalixlöjrom, limeblad och vaktelägg. Filbunke, piggvar och ramslök. Äkta balsamvinäger, ostron och tuttul - hur mycket har du egentligen smakat?
Allt är inte dyrt, kanske inte ens svårt att få tag på, gemensamt är att allt är värt att smaka minst en gång i livet!
I den här boken är utvalda höjdpunkter samlade tillsammans med en presentation, smakfulla och inspirerande foton och massor av recept. Recepten är omsorgsfullt utvalda för att på bästa sätt ta tillvara smakerna.
Boken innehåller även tre texter om mat, av Gunnar Ekelöf, Hans Alfredson och August Strindberg.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har tidigare skrivit de uppmärksammade Smaker från Saltå Kvarn, Tjejmiddag och guiden Fika, Kika, Njut.
ÅRETS BÄSTA KOKBOK 2010 i kategorin vardagsmat, allt enligt Måltidsakademien i Grythyttan.
"En av årets allra bästa måltidsböcker kan jag nästan lova! Läs och laga" Jens Linder, Dagens Nyheter
"En rolig idé som förvaltats till en ljuvlig bok. Här går till exempel pilgrimsmussla, murklor, smultron, mörk choklad, filbunke, surströmming och sniglar samma härliga behandling till mötes: en kort text om varan där du får lära dig något extra samt ett lyxigt recept till. Utmärkt att ge bort." Elle Mat&Vin
Årets vackraste kokbok! Fylld av oemotståndliga smaker, spännande historia och fantastiska foton. Följ med på ett (smak)äventyr utöver det vanliga, till smaker du inte villa missa!
Boken innehåller 60 kulinariska höjdpunkter: svenska havskräftor, granatäpple, pata negra, tryffel, hjortron, färska fikon, rostade kastanjer, Kalixlöjrom, limeblad och vaktelägg. Filbunke, piggvar och ramslök. Äkta balsamvinäger, ostron och tuttul - hur mycket har du egentligen smakat?
Allt är inte dyrt, kanske inte ens svårt att få tag på, gemensamt är att allt är värt att smaka minst en gång i livet!
I den här boken är utvalda höjdpunkter samlade tillsammans med en presentation, smakfulla och inspirerande foton och massor av recept. Recepten är omsorgsfullt utvalda för att på bästa sätt ta tillvara smakerna.
Boken innehåller även tre texter om mat, av Gunnar Ekelöf, Hans Alfredson och August Strindberg.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har tidigare skrivit de uppmärksammade Smaker från Saltå Kvarn, Tjejmiddag och guiden Fika, Kika, Njut.