Barnmat : råd och recept
Författare | |
---|---|
Förlag | Gothia Kompetens AB |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 48 |
Vikt | 93 gr |
Utgiven | 2021-02-02 |
SAB | Qcaba |
ISBN | 9789177412618 |
Barnmat – råd och recept är fylld av praktiska råd och smakrika recept. Här får du vägledning från de första smakproven via smakportioner till hela måltider.<div>
</div><div>Broschyren innehåller också tips om hur du kan planera en dags mat vid olika åldrar, om de nyttiga fetterna och hur du undviker sockerfällor. Recepten sträcker sig från de första puréerna till fullständiga middagar – från 8 månaders ålder är de beräknade för hela familjen – alla kan äta samma mat! Mellanmål och matiga smörgåsar till utflykter finns också med. Det finns även en laktovegetarisk del med både råd, hur du sätter samman en fullvärdig kost, och recept.<div>
</div><div>Den åttonde upplagan av Barnmat – råd och recept har uppdaterats efter senast gällande rekommendationer avseende bland annat nedfrysning av smakportioner och introduktion av gluten. Nya recept på overnight oats och blomkåls- och broccolibiffar har lagts till. Broschyren har också helt ny layout och nytt omslag.<div>
</div><div>Broschyren är utarbetad av leg. dietist Carina Trägårdh Tornhill, Klinisk nutrition vid Skånes universitetssjukhus Lund, och leg. dietist Anna Hansson, barnsjukvården i Region Skåne.</div></div></div>
</div><div>Broschyren innehåller också tips om hur du kan planera en dags mat vid olika åldrar, om de nyttiga fetterna och hur du undviker sockerfällor. Recepten sträcker sig från de första puréerna till fullständiga middagar – från 8 månaders ålder är de beräknade för hela familjen – alla kan äta samma mat! Mellanmål och matiga smörgåsar till utflykter finns också med. Det finns även en laktovegetarisk del med både råd, hur du sätter samman en fullvärdig kost, och recept.<div>
</div><div>Den åttonde upplagan av Barnmat – råd och recept har uppdaterats efter senast gällande rekommendationer avseende bland annat nedfrysning av smakportioner och introduktion av gluten. Nya recept på overnight oats och blomkåls- och broccolibiffar har lagts till. Broschyren har också helt ny layout och nytt omslag.<div>
</div><div>Broschyren är utarbetad av leg. dietist Carina Trägårdh Tornhill, Klinisk nutrition vid Skånes universitetssjukhus Lund, och leg. dietist Anna Hansson, barnsjukvården i Region Skåne.</div></div></div>