Bra mat vid typ 1-diabetes
Författare | |
---|---|
Förlag | Gothia Kompetens AB |
Genre | Hälsa, skönhet och sex |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 56 |
Vikt | 170 gr |
Utgiven | 2021-03-23 |
SAB | Vmb |
ISBN | 9789177412489 |
Nyfiken på vad du kan göra med maten?
I skriften Bra mat vid typ 1-diabetes presenteras råd, tips och inspiration för dig med typ 1-diabetes. Du får en översikt av vad forskningen lyft fram som extra viktigt att äta och kan läsa om mat som är bra för ditt blodsocker, din vikt, dina blodfetter och som samtidigt smakar gott. Helt enkelt ingredienserna för ett långt, friskt och gott liv med typ 1-diabetes.<div>
</div><div>Skriften ger en introduktion till kolhydraträkning och kunskaper om hur snabba och långsamma livsmedel kan användas för ett jämnare blodsocker. Annat som tas upp är mat vid träning, fest och hur du tyder vad som står på matförpackningarna. Det här är den andra, utökade och omarbetade upplagan.</div><div>
</div><div>Författare är Hannah Helgegren, Kristina Rydell och Carina Trägårdh Tornhill, alla tre legitimerade dietister vid Skånes universitetssjukhus (SUS).</div>
I skriften Bra mat vid typ 1-diabetes presenteras råd, tips och inspiration för dig med typ 1-diabetes. Du får en översikt av vad forskningen lyft fram som extra viktigt att äta och kan läsa om mat som är bra för ditt blodsocker, din vikt, dina blodfetter och som samtidigt smakar gott. Helt enkelt ingredienserna för ett långt, friskt och gott liv med typ 1-diabetes.<div>
</div><div>Skriften ger en introduktion till kolhydraträkning och kunskaper om hur snabba och långsamma livsmedel kan användas för ett jämnare blodsocker. Annat som tas upp är mat vid träning, fest och hur du tyder vad som står på matförpackningarna. Det här är den andra, utökade och omarbetade upplagan.</div><div>
</div><div>Författare är Hannah Helgegren, Kristina Rydell och Carina Trägårdh Tornhill, alla tre legitimerade dietister vid Skånes universitetssjukhus (SUS).</div>