Mer naturligt Cathrine Schück : friskare, piggare, smalare - ny mat med lågt GI
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Bokförlaget DN |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 158 |
Vikt | 763 gr |
Utgiven | 2005-09-20 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789175886855 |
I Mer naturligt, uppföljaren till Helt naturligt, presenterar Cathrine Schück ny mat med lågt GI (glykemiskt index). Det är just denna typ av mat vi bör satsa på för att bli friskare och piggare. Av den blir också de flesta smalare. I stort innebär det att vi bör äta fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, nötter, frön och frukt. Cathrine Schück lever själv som hon lär. Och hon vidarebefordrar här sina bästa tips och knep och många spännande recept som passar hela familjen. Här finns beskrivningar på frukostar (som är det viktigaste målet på hela dagen!), bufféer, utflyktsmat, snacks, värmande drycker, soppor, fisk- och kötträtter samt efterrätter. Det vill säga god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Ett plock ur den frestande menyn: grillade skockor med citron och persilja; äggsallad med curry, garam masala och aprikoser; rosmarinspett med champinjoner; quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter; frittata med broccoli och fetaost; knapriga parmesankex; rubinröd rödbetssoppa med chèvrekräm; valnötstapenade; minestrone; ananasplock med parmaskinka; buljong med sherry; tranbärsglögg med julsmak; ugnsbakad pumpa med parmesanost; mandelsoppa med vitlök, persilja och chili; saffransbulgur med musslor och bönor; grillad torsk med dunderaïoli; krispiga äppelflarn samt Sydneys chokladmoussetårta. Mer naturligt innehåller enkel och balanserad mat som håller humöret på topp genom att hålla blodsockret på en jämn nivå. Mer naturligt är boken för dig som vill vara och förbli mätt, slank och fräsch. De inbjudande, vackra och inspirerande bilderna är tagna av Susanna Blåvarg.
Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle à la carte, Buffé och Tara samt i dagspressen. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommar, Schücks Vinter, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt och Montignacs svenska kök.