Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk

Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Settern
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor96
Vikt710 gr
Utgiven2009-09-17
SABQcaal
ISBN 9789175866222
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Från håv till tallrik
med smak från sjö och skärgård


En praktisk och överskådlig handbok för alla, som fångar och som vill tillaga sin fisk och sina kräftor. Boken är rikligt illustrerad med instruktiva bilder, som på ett grundläggande sätt steg-för-steg visar hur man rensar och förbereder olika fiskarter. Som kronan på verket finns också flera matrecept på olika fiskar samt på kräftor. Boken tar upp fisk från sött och bräckt vatten, men tillvägagångssätten kan användas också på saltsjöfisk.

Text och illustrationer är av författaren och tecknaren Alf Andersson, som skapat flera konstruktiva och mycket uppskattade handböcker inom jakt och fiske: Styckning av vilt, Så grillar du kött och fisk, Så röker du kött och fisk samt Fisken efter fångsten.

Några exempel på rätter ur boken: Lax i papper, Farmors gäddbullar, Griljerade kräftor.