Min franska matresa : vinnare av Sveriges mästerkock 2018
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Bonnier Fakta |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 103 |
Vikt | 588 gr |
Utgiven | 2018-04-05 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789174248005 |
Kärleken till god mat har funnits i Erik Hammars liv ända sedan han som 18-åring började jobba som nisse på restaurang. Det är mat lagad från grunden som gäller och råvarorna spelar stor roll.
Följ med Erik på en matresa genom Frankrike, från Alsace i norr via Normandie och Bourgogne till Bordeaux och Provence i söder.
Här hittar du franska klassiker, ibland i ny tappning, och Eriks egna favoriter i det franska köket. Vad sägs om röding med ängssyra och sotad purjolök, skummig svampsoppa med portvin och tryffel, helstekt renfilé med jordärtskocka, kantareller, lingon och portvinssky – och varför inte en klassisk tarte tatin till efterrätt, serverad med calvadosgrädde?