Vintermat från Arla Köket
Medverkande | |
---|---|
Förlag | Bonnier Fakta |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Vikt | 865 gr |
Utgiven | 2013-11-05 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789174243604 |
Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.
Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har vi samlat våra favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Det har blivit dags för vintermat.
Hur smakar då ett vinterrecept från Arla Köket? Det kan smaka festligt som en Bakad hälleflundra med jordärtskockor och syltade trattkantareller eller vardagsgott som en Italiensk köttsoppa. Det kan smaka jul som en Coleslaw med saffran eller skidutflykt som en Pizzalimpa. Men det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det tycker vi att man ska, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer ett hundratal härliga recept och många inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är recepten indelade i sex kapitel: Glöggmingel, Julbordets favoriter, Julbakets bästa, Festliga vintermiddagar, Gott till vardags och I ryggsäcken.