Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik

Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor111
Vikt541 gr
Utgiven2011-03-15
SABQcaa
ISBN 9789174241433
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!

I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.

Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.