Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Bonnier Fakta |
Genre | Mat och dryck |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 127 |
Vikt | 482 gr |
Utgiven | 2010-04-26 |
SAB | Qcabd |
ISBN | 9789174240696 |
Efter en två månader lång rundresa i Asien kommer en av systrarna Eisenman, Monica, med en inspirerande och vacker kokbok med ett fyrtiotal asiatiska rätter med fokus på nudlar – den första i sitt slag på svenska. Här finns en stor variation av spännande och goda soppor, wokar, sallader och smårätter: allt serverat med vackra mat- och miljöbilder.
Idag går det att köpa alla sorters nudlar – äggnudlar, fullkornsnudlar, breda och tunna risnudlar och glasnudlar – i välsorterade matbutiker, som numera även har ett brett utbud av andra asiatiska ingredienser. Det tilltalande med nudlar, förutom att de är nyttiga, billiga och goda, är de många sätten de kan användas på. De kan ätas kalla eller varma, vara ett lätt tillbehör eller huvudingrediens, göra en soppa eller sallad lite matigare, serveras till fisk, kött och grönsaker eller njutas alldeles för sig själva med bara en lätt sås.
Några av bokens recept:
Hot and sour skaldjurssoppa med äggnudlar • Misosoppa med udonnudlar, tofu och shiitakesvamp • Pad thai – thailändska wokade nudlar med kyckling och räkor • Wasabimarinerad lax med teriyakinudlar • Risnudelsallad med asiatisk pesto • Glasnudelsallad med kräftstjärtar och sweet chilisås • Vietnamesiska vårrullar • Kokosfriterade räkor