Receptbok
Författare | |
---|---|
Förlag | Bokförlaget Atlantis |
Genre | Kulturhistoria och allmän humaniora |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 118 |
Vikt | 228 gr |
Utgiven | 2005-11-01 |
SAB | Lz Runeberg, Fredrika |
ISBN | 9789173530958 |
Boken är en riktig pralin liten, söt och välmatad. Bandet liknar originalets, texten återges föredömligt genomtänkt så att den både skall vara lättläst och begriplig, med grundliga ord- och teckenförklaringar (...).
Britta Wedin, Tidskrift för litteraturvetenskap
Recepten i Fredrika Runebergs anteckningsbok utges i tryck för första gången. Här finns recept på bakverk (bl.a. Runebergs bakelse) och maträtter, men också beskrivningar av garnfärgning, såpkokning, frosskurer och trädgårdsskötsel. Den lilla boken ger en god inblick i husmoderns vardag i mitten av 1800-talet. Inledande artiklar av litteraturvetaren Agneta Rahikainen och kulturhistorikern Marketta Tamminen.