Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för kök
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | SKL Kommentus |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 103 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2014-01-01 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789173452182 |
Boken konkretiserar EU:s hygienregler för livsmedelshantering och beskriver den branschriktlinje som finns för måltidsorganisationer inom vård, skola och omsorg.
Varje dag står den offentliga storhushållssektorn för 4,5 miljoner måltider, och tillagningen av maten styrs av EU:s nya hygienregler för livsmedels- hantering. Men reglerna ger stort tolkningsutrymme, eftersom verksamheter som hanterar livsmedel kan se väldigt olika ut. Därför utformar varje bransch sina egna riktlinjer.
Denna handbok innehåller branschriktlinjen för måltidsorganisationer inom vård, skola och omsorg. Boken innehåller förutom lagar med kommentarer och råd även ett drygt 30-tal elektroniska mallar för de dokument som ska upprättas i kvalitetsarbetet. Den vänder sig främst till kostchefer och kostekonomer, men även nämnd och förvaltningsledning, livsmedelsföretagaren, beställare, utförare och den offentliga livsmedelskontrollen kan ha stor nytta av boken.