Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid

Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid
Författare
Medverkande
Förlag Carlsson
GenreVäxter
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor622
Vikt1590 gr
Utgiven2013-11-13
SABUfhe
ISBN 9789173315661
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Den svenska matsvampens historia är ett storslaget och banbrytande arbete, som behandlar tiden från 1600-talet fram till idag. I Sverige har svampen inte någon särskilt lång historia, den har utgjort föda för svin och herrskap; allmogen och folket har förhållit sig avvaktande och skeptiskt. Hirell avhandlar mycket i denna bok: svamparnas namn, deras förekomst i tidiga och senare kokböcker, kungarnas särskilda intresse för svampar som mat. Man kan läsa om hur folkupplysningen om svamp har bedrivits, om hur torghandeln utvecklats. Hirell skriver även om olika svampsorter, om exkursioner och odlingar och smak och giftighet. Och mycket mer.