Kål hos Pelle : kocken Pelle Danielssons mest älskade kålrecept

Kål hos Pelle : kocken Pelle Danielssons mest älskade kålrecept
Författare
Medverkande
Förlag Jure Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor135
Vikt0
Utgiven2012-10-05
SABQcaa
ISBN 9789172234864
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Kålen växer och frodas Hos Pelle
Min kålpassion började med SkansenBuffén i tidigt 80-tal. En kollega på en av stadens finkrogar där jag var ung kock, värvade mig för att laga husmanskost som kördes ut runt om i stan, varje dag i veckan. Jäklar va rotmos jag gjorde och så mycket vitkål jag stuvade… För billigt och rejält skulle det vara. Snart gjorde vi också tillsammans SkansenBuffén till en populär lunchkrog – med ännu mer kål. Jag rullade kåldolmar i takt med en högst glädjande efterfrågan från byggubbar i Haga och fina herrar från Linné. Min kollega valde att lämna branschen. Jag blev kvar och SkansenBuffén blev Hos Pelle. På den vägen är det.

Jag har blivit en etablerad göteborgskrögare. Hos Pelle ett vattenhål för många – affärsfolk som representerar, stammisar som vill känna sig som hemma och unga prisbelönta kockar som inte orkar med mer finmat.