Nordisk kokbok
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Max Ström |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 767 |
Vikt | 2487 gr |
Utgiven | 2017-08-17 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789171264008 |
Magnus Nilsson, en av världens mest hyllade kockar, har under flera års tid varit på upptäcktsfärd i Norden, något som har lett till denna unika samling recept. Han har undersökt råvaror, tillagningssätt, mattraditioner och måltidskultur. Men framför allt har han valt ut och samlat de mest typiska recepten från varje nordiskt land.
Med Magnus som ciceron kan du alltså nu utforska hela det nordiska köket. Här finns mat från Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island, samt även Färöarna och Grönland. Med över 700 recept finns alla klassiska rätter representerade – samt ett antal ganska oväntade.
Boken är sinnrikt organiserad efter råvaror, vilket innebär att det är lätt att välja mellan rätter. Detta lyfter fram det som förenar de olika länderna – men pekar också på spännande skillnader. Förutom recept på maträtter finns här också bröd, bakverk och drycker.
Detta är den största och mest omfattande kokbok om det nordiska köket som någonsin har getts ut och en guldgruva för den som är intresserad av nordisk mathistoria och nutida matkultur. Boken har av recensenter redan utnämnts till en klassiker.