Konst och kokkonst för Nobels medicinpristagare
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Infotain & Infobooks Sweden |
Genre | Medicin |
Format | Klotband |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 227 |
Vikt | 1162 gr |
Utgiven | 2020-12-03 |
SAB | V |
ISBN | 9789170033346 |
Konst och kokkonst för Nobels Medicinpristagare presenterar elva Nobelpris i medicin som haft stor betydelse för mänskligheten. Vi får för första gången också följa med bakom kulisserna och vara med på det personliga firande som pristagarna bjuds på. Bakom upptäckterna finns forskare från hela världen, som ofta kombinerar vetenskaplig briljans med ett djupt intresse för konst, musik och goda måltider. Belönad med The International Cookbook Award Hall of Fame.
» Den medicinska Nobelkommittémiddagen är den röda tråden i denna unika bok, som inte bara lär oss att laga den utsökta middagsmaten utan också ger oss inspirerande insikter om konst, förklarar medicinska genombrott och beskriver personerna som står bakom dem. Författarna har skapat en mycket smakfull anrättning med utomordentligt vackert foto och fina illustrationer. Resultatet är en bok som är både underhållande och lärorik.«
Thomas Perlmann professor och Nobelförsamlingens sekreterare
Lagom mycket och begriplig vetenskaplig information kring forskningen bakom det aktuella Nobelpriset tillsammans med personliga porträtt av forskarna. Man får ta del av de olika drivkrafter och slumpvisa sammanhang som lett fram till det stora priset Sammantaget en mycket läsvärd bok, som hittat rätt i den svåra balansen i att vända sig till både specialisten och allmänheten.
Mats B. Söderström, docent, specialist ögonsjukdomar, Sophiahemmet.
Finns även i engelsk utgåva, ISBN 9789170033353.