Nordens bästa mat : det nyttiga nordiska skafferiet
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 141 |
Vikt | 719 gr |
Utgiven | 2012-04-05 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789153437802 |
Det är smart att äta närproducerat, inte bara för miljön utan också för att må bättre. Nu kommer den första boken om vår hälsosamma nordiska mat. Det nordiska skafferiet erbjuder minst lika många möjligheter att äta hälsosamt som den mer kända medelhavskosten. Frukter och bär som äpplen och blåbär, grönsaker som vitkål och spenat, rotfrukter som morot och rödbeta, baljväxter som bruna bönor och gröna ärter, fullkornsprodukter av råg, havre och korn, fisk som makrill, sill och lax samt rapsolja som huvudsaklig källa till fett är några av de livsmedel som ingår i kosthållningen.
Det här är spännande och variationsrik mat som vi nordbor har ätit i generationer och som vi troligen är genetiskt anpassade för. Ny forskning visar att kosten sänker blodtrycket samt förbättrar blodfetterna och insulinkänsligheten.
Det här är spännande och variationsrik mat som vi nordbor har ätit i generationer och som vi troligen är genetiskt anpassade för. Ny forskning visar att kosten sänker blodtrycket samt förbättrar blodfetterna och insulinkänsligheten.