Smaklexikon

Smaklexikon
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor399
Vikt596 gr
Utgiven2012-08-13
SABQedk(x)
ISBN 9789153437116
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Har du någonsin funderat över varför en viss smak funkar så bra med en annan? Eller saknat inspiration för vad du ska göra med ett knippe rödbetor? Niki Segnits Smaklexikon är den första bok som undersöker vilka smaker som passar ihop, par för par. I bokens bakre del hittar du en lista med 99 populära ingredienser och får förslag på smaker som de passar bra ihop med. Här hittar du såväl klassiska kombinationer (lamm & aprikos, gurka & dill), som samtida favoriter (choklad & chili, getost & rödbeta) och mer oväntade smakäktenskap (blåbär & svamp, blodpudding & choklad). Ordnade under sexton smakteman, såsom Rostat, Grönt och gräsigt och Hav, kan du i bokens främre del läsa om alla de kombinationer som finns listade i den bakre delen. Smaklexikon innehåller texter om 980 olika smakkombinationer och inte mindre än 200 recept och förslag. Den vackert förpackade Smaklexikon är inte bara en högst användbar uppslagsbok som kommer att berika din matlagning, det är dessutom en bok du kommer att ha svårt att lägga ifrån dig när du väl börjat läsa.