Svenska ostar

Svenska ostar
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor72
Vikt463 gr
Utgiven2010-01-08
SABQcaae
ISBN 9789153434320
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Kända ostklassiker recept och inspiration Svenskarna tillhör de mest ostälskande i världen. Och det är framför allt hårdost vi äter. Vi använder ost i matlagningen, vi äter ost som dessert och förstås på brödet. Den här boken bjuder på recept och inspiration för att lyckas med ost i husmanskost, i internationella osträtter, i picknickmat, i smårätter och till finare middagsbjudningar. Recepten bygger på de fem svenska klassikerna Grevé, Herrgård, Präst, Hushållsost och Svecia. Här finns recept för festligheter som gratinerade havskräftor och S.O.S, Smör, Ost och Sill. Rätter som pesto, lasagne och caesarsallad får ett lyft med lagrad svensk hårdost. Här finns picknickmackan, ostbrickan och plockmaten. Nya och moderna kreationer varvas med det traditionella. I boken berättas också om den intressanta historien bakom ostarna. Du får även fakta och tips om svensk hårdost. Varför heter det Svecia? Vilket är sambandet mellan osten Präst och prästen, en kyrkans man? Varför gråter osten när den åldras? Hur stora pipor ska det vara i en Grevé