Baka utan gluten : matbröd, bullar och kakor

Baka utan gluten : matbröd, bullar och kakor
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt583 gr
Utgiven2010-08-11
SABQcabb
ISBN 9789153432708
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Att baka utan gluten kräver speciella ingredienser, lite annorlunda teknik, mycket tålamod och fördjupad kunskap. I boken Baka utan gluten finns allt du behöver veta för ett lyckat resultat! I den här boken hittar du recept på allt från det vardagliga goda matbrödet, till festens alla kakor och tårtor. Allt är glutenfritt och en del även mjölkfritt. I boken finns massor av knep, tips och grundkunskaper som gör det lätt att överbrygga de hinder som finns när man bakar glutenfritt. Läsaren inspireras att: - testa nya degspad med frukt- och grönsaksjuice, yoghurt, havredryck eller kokosmjölk - förbättra fiberhalten i brödet med bl.a. havre, quinoa och rotsaker - baka på kontinentalt sätt med färska örter, soltorkade tomater, olivpasta, vitlök och fetaost - baka med kryddost och Västerbottensost samt att använda lingon, äpple, nötter, frön och torkad eller färsk frukt i brödet - baka bullar med nya läckra fyllningar, som t ex färdig nötmassa - göra maffiga söta bakverk med kakao och vit- eller mörk choklad - garnera och glasera tårtor på lite annorlunda sätt - använda nya ingredienser, redskap, formar och maskiner. Elisabeth Ekstrand Hemmingsson har tidigare skrivit flera kokböcker på Ica bokförlag, varav fem stycken speciellt för dem med celiaki.