A taste of Haga
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Engelska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 374 gr |
Utgiven | 2008-05-23 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789153430711 |
Engelskspråkig version av boken.
Sötsaker från Haga är precis vad titeln utlovar: söta bakverk - mest kakor och tårtor - som presenteras tillsammans med fantastiska miljöbilder från just Haga, som är en gammal och genuin stadsdel i Göteborg. Boken innehåller ca 30 recept på olika sorters läckerheter som tårtor, biskvier, brownies, bullar, maränger, pajer och marmelader. Recepten till bakverken är av olika svårighetsgrad, men är inte mer svåra än att personer med någon erfarenhet av bakning kan baka dessa utan problem. Varje bakverk illustreras med vackra och aptitretande bilder som får det att vattnas i munnen. Som en röd tråd genom boken löper också inbjudande miljöbilder från det kulturrika Haga. De pittoreska bilderna pryder bokens omslag, inledning och finns insprängda bland de olika recepten.
Författaren Eija Niskakari är en skicklig konditor som fram till nu drivit Tårterian, konditori och tårtbutik belägen i stadsdelen Haga i Göteborg. Sötsaker från Haga är hennes första bok. Fotograf och formgivare: Bill Mason är en erfaren formgivare som medverkat i en rad bokproduktioner, bl a för Dorling Kindersley Publishing. Han och hans familj bor och stortrivs i Haga, en känsla som han lyckas förmedla i sina stämningsfulla bilder.
Sötsaker från Haga är precis vad titeln utlovar: söta bakverk - mest kakor och tårtor - som presenteras tillsammans med fantastiska miljöbilder från just Haga, som är en gammal och genuin stadsdel i Göteborg. Boken innehåller ca 30 recept på olika sorters läckerheter som tårtor, biskvier, brownies, bullar, maränger, pajer och marmelader. Recepten till bakverken är av olika svårighetsgrad, men är inte mer svåra än att personer med någon erfarenhet av bakning kan baka dessa utan problem. Varje bakverk illustreras med vackra och aptitretande bilder som får det att vattnas i munnen. Som en röd tråd genom boken löper också inbjudande miljöbilder från det kulturrika Haga. De pittoreska bilderna pryder bokens omslag, inledning och finns insprängda bland de olika recepten.
Författaren Eija Niskakari är en skicklig konditor som fram till nu drivit Tårterian, konditori och tårtbutik belägen i stadsdelen Haga i Göteborg. Sötsaker från Haga är hennes första bok. Fotograf och formgivare: Bill Mason är en erfaren formgivare som medverkat i en rad bokproduktioner, bl a för Dorling Kindersley Publishing. Han och hans familj bor och stortrivs i Haga, en känsla som han lyckas förmedla i sina stämningsfulla bilder.