Smörrebröd : läckra smörgåsar på danskt vis
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 378 gr |
Utgiven | 2008-04-02 |
SAB | Qcaab |
ISBN | 9789153427926 |
Ett smørrebrød är ingen vanlig macka, det är snarare en institution med anor och lång tradition. Förmodligen går anorna tillbaka till det gamla danska bondesammhället, då man bröt bröd till maten. Med tiden har smørrebrødet förbättrats och förfinats och sedan en längre tid tillbaka hittar man det även på de finaste restaurangerna. I dag finns det till och med trendiga take away-ställen i Danmark. En avgörande skillnad mellan ett smørrebrød och en smörgås är den omvända principen när det gäller mängden sovel. En vanlig macka består kanske av 10-20 procent pålägg och resten bröd. För smørrebrød gäller det motsatta. Brödet skall vara basen i anrättningen, det som bär upp övriga ingredienser, men absolut inte dominera. En annan skillnad är att smørrebrød inte äts med fingrarna utan med kniv och gaffel.
Den här boken presenterar 45 recept på olika smørrebrød och tillbehör. Recepten har författarna snappat upp under den tid de bodde i Danmark och ofta besökte restauranger och andra ställen som serverar smørrebrød. Ibland har kockarna generöst delat med sig av sina recept, ibland har författarna listat ut dessa på egen hand.
Den här boken presenterar 45 recept på olika smørrebrød och tillbehör. Recepten har författarna snappat upp under den tid de bodde i Danmark och ofta besökte restauranger och andra ställen som serverar smørrebrød. Ibland har kockarna generöst delat med sig av sina recept, ibland har författarna listat ut dessa på egen hand.