Drömburgare : Från cowboyburgare till wraps
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 144 |
Vikt | 695 gr |
Utgiven | 2006-01-12 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789151845791 |
"Sällan eller aldrig har jag blivit så inspirerad och sugen på att 'skrida till verket' som efter att ha läst denna bok. Recepten är helt enkelt fantastiskt läckra, mycket instruktiva och de vackra bilderna ger tydliga ledtrådar för tillagning och presentation", skriver en entusiastisk och matglad lektör.
Hamburgare är lättlagad mat för alla tillfällen: för sommargrillfesten, den snabba vardagsmiddagen med familjen eller festmåltiden. Drömburgare innehåller över 60 snabba och lättlagade recept från hela världen. Recept på klassisk amerikansk burgare blandas med grekisk souvlakiburgare eller pumpa- och couscousburgare från Mellanöstern. Du hittar burgare som drinktilltugg; thaihummer med citrongräs, wraps med pekinganka eller trattoriaburgare.
Inledningsvis berättas om burgarens historia, hur gör man en burgare, och grundläggande tillagningssätt beskrivs. Sedan följer de inspirerande recepten; Klassiskt kött (dvs nöt), Mera kött (dvs lamm, fläsk, kyckling, anka, struts etc), Fisk & skaldjur, Vegetariskt, Alla tillbehör (såser, salsor, röror, sallader, bröd, potatis, grönsaker).
Ett svenskt bidrag är Aquavit-kocken Marcus Samuelssons tonfiskburgare med vitkåls-tsatsiki.
Drömburgare är helt enkelt en lockande kokbok, som med sina nya, spännande och fantasifulla recept förnyar den älskade burgaren!