Fester & bufféer : ur Allt om mat

Fester & bufféer : ur Allt om mat
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor176
Vikt1014 gr
Utgiven2005-04-29
SABQcaa
ISBN 9789151844848
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Drömmer du redan om sommarens fester under bar himmel, har du kommit rätt! Planerar du en påskfest, en julmiddag eller en kubansk temafest likaså. Det vill säga: boken är lika användbar året runt! En lyckad fest är när allt stämmer, god mat, fin miljö och nöjda gäster. Allt om Mat:s samlade kunskap och väl utprovade recept ger dig tips och alla goda råd som krävs för att du som värd eller värdinna ska känna dig lugn och säker och kunna delta till 100%. Gästerna kommer att stortrivas, och festen kommer garanterat att bli LYCKAD! Ur innehållet: • Vett & etikett, dukning, servettbrytning... • Planering. Hur mycket beräknar man till buffén? Hur mycket vin går åt? Vad går att förbereda och frysa? • Välkomstdrinkar, tilltugg, förrätter, tapas • Påskbuffé, påskmiddag • Bröllop • Sommarfester: midsommar, grillmiddag, skördefest • Bufféer: italiensk födelsedagsbuffé, studentbuffé, champagnebuffé • Temafester: kubansk fest, salsafest, grekisk, halloween, byggfest under takbjälkarna • Enkla fester: soppfest, billiga, valborg, salladsfest, ost & vin • Gourmetmiddag: vilt, gästspel av stjärnkockar • Gåsmiddag • Fisk & skaldjur: kräftskivan, surströmming, skaldjurskalaset • Jul & Nyår: glöggfest, julkalaset, annandagsmiddag, nyårssupé